10 maart 2012

Santigold

Santigold's new single Disparate Youth from the album Master of My Make Believe (out April 23rd)



www.santigold.com

9 maart 2012

SBTRKT @ 5 days off

Last Wednesday I was at the start of 5 days off (electronic music festival) at Melkweg Amsterdam with artists SBTRKT, The Field, Koreless, Dorian Concept and more. It was awesome! To share a short impression of SBTRKT's masked performance of Right Thing To Do, I made a video:

Team Me

To The Treetops
Propeller Recordings / Universal












Alleen de albumhoes is al om van te smelten. En zodra je het album beluistert weet je dat dit zestal uit Oslo inderdaad betoverd. De indiepop is sprankelend en dromerig tegelijk. Wat is dat toch met Noren? Ze zijn in staat een soort sprookjesachtige magie te delen zoals alleen Scandinaviërs dat lijken te kunnen: opgewekt en ingetogen. Team Me, begonnen als one man band, is letterlijk uitgegroeid tot een groep met diverse muzikale inbreng. Ze combineren verfrissende melodieën en klanken met fijne zangpartijen. Vanaf eerste track Riding My Bicycle beleef je de magische sfeer en met latere tracks Weathervanes And Chemicals (gebruikt in videogame Get Home) en Show Me als favorieten laten de vrolijke klanken je dan ook niet los.

3,5 sterren.

Gepubliceerd in Glamcult.

Tanlines


Mixed Emotions
Matador / Beggars













Na ruim anderhalf jaar naar de remix van bombastische track Real Life te hebben geluisterd, klonk de naam Tanlines al bekend. En toch leer ik het duo Eric Emm en Jesse Cohen met dit veelzijdige debuutalbum pas echt kennen. De mannen uit Brooklyn NY werden in 2009 ontdekt na een remix te hebben gemaakt voor de band Telepathe, die op internet verscheen. De platenmaatschappij tekent de twee tegenpolen en vanaf dan maken ze samen spannende electronische pop. Soms met stoere en donkere sounds, soms lieflijk, zoals de aanstekelijke pop in All Of Me, in Yes Way of in Not The Same. Inderdaad, een divers album vol tegenstrijdigheden. Het ene moment opbeurend, het andere moment zwaar. Mixed Emotions, true that.

3 sterren.

Gepubliceerd in Glamcult.