21 december 2010

BELLE & SEBASTIAN


Write About Love
Rough Trade













We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar gelukkig is Write About Love het waard geweest. Vanaf de eerste track I Didn’t See It Coming zit je in die heerlijke lome sfeer, kenmerkend voor Belle & Sebastian. Hun Schotse indiepop herken je aan de intieme 60’s klanken in combinatie met gedetailleerde en soms surrealistische teksten. Een liefdevol geheel en toch afwisselend. Zo hebben de tracks Come On Sister en I Want The World To Stop een fijn, iets meer uptempo ritme, waar Little Lou, Ugly Jack, Prophet John bijna zo onschuldig en dromerig klinkt als Norah Jones. Met recht our favourite indie darlings.

****

Gepubliceerd in Glamcult

AN PIERLÉ & WHITE VELVET


Hinterland
Helicopter / Pias












Hinterland is een album voor wie de reis belangrijker vindt dan de aankomst. Want als niemand weet welke richting het uit gaat, kun je alle kanten op’, aldus de band. De Belgische zangeres, pianiste en actrice An Pierlé is namelijk nog altijd onderweg met haar band, White Velvet. Figuurlijk dan. Ze blijven altijd ergens tussen zitten; tussen ‘rariteit’ en mainstream, tussen muzikaliteit en theatraliteit en tussen onschuldig en ervaren. Wellicht door hun achtergrond, maar zeker niet per ongeluk. De volle stem van An Pierlé met de meeslepende muziek zorgen voor een sterk geheel. Vanaf de eerste track wordt je Little by Little meegesleept in de sobere energie. Hinterland is een album vol contrasten, een ode aan de rand.

3,5 sterren.

Gepubliceerd in Glamcult.

!!!


Strange Weather, Isn’t It?
Warp / V2













Yes, strange it is. Een beetje wisselvallig ook. Maar dat was van !!! (Chk Chk Chk) te verwachten. De 7-koppige dance/punk band komt na het in 2007 verschenen album Myth Takes met een zwaarder vierde album. Ondanks de vrolijke, positieve tonen op nummers als Even Judas Gave Jesus A Kiss, Steady As The Sidewalk Cracks of de hardere electrogeluiden van The Hammer blijft het geluid toch wat donker. Wellicht vanwege enkele tegenslagen; twee bandleden zijn overleden. Nog waarschijnlijker is deze nieuwe sound precies de bedoeling. De mannen waren namelijk toe aan een Berlijns album. Oftewel, aan de legendarisch donkere energie uit de stad die vele artiesten inspireert. Maar daarvoor is het album juist opvallend poppy en rijk aan tekst. Tja, zo nu en dan zonnig.

3,5 sterren.

Gepubliceerd in Glamcult

18 december 2010

Hercules & Love Affair

Check out the new single 'My House'. The sounds doesn't get out of my head anymore and that's not annoying. Well done!